De slijtage tandarts

Als u veel last heeft van tandslijtage kan het zijn dat uw eigen tandarts u liever doorstuurt naar een collega die in deze behandeling gespecialiseerd is. Dat kan zijn naar een Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde dat vaak verbonden is aan een ziekenhuis of naar een speciaal opgeleide ‘slijtage tandarts’ bij u in de buurt.

De slijtagetandarts heeft voor deze behandeling, het herstellen van tandslijtage, een opleiding gevolgd. Alle op deze site vermelde tandartsen hebben hiervoor dezélfde opleiding gevolgd.

De behandeling

Veel mensen zien tegen een tandheelkundige behandeling op. Dat is gelukkig voor de behandeling van tandslijtage niet nodig. Het is een behandeling waar u wel veel geduld voor moet hebben.

Tijdens de eerste afspraak zullen er één of meerdere röntgenfoto’s van uw gebit gemaakt worden en wordt er gekeken of uw tandvlees en kaakgewricht gezond zijn. Ook maakt de tandarts afdrukken van uw tanden en kiezen.

Daarna gaat de tandtechnicus voor u aan het werk. Hij maakt de gipsmodellen die de slijtage tandarts nodig heeft om met u te bespreken.

De volgende afspraak die u heeft bespreekt de slijtagetandarts uw gebitssituatie en de mogelijkheden die er voor u zijn om het verloren tandmateriaal te vervangen zodat uw tanden er weer mooi uit zien. Dat wordt vaak met composiet (een tandkleurige kunststof) of met porselein gedaan.

De afspraken die u daar voor moet maken zijn vaak lang maar meestal niet pijnlijk.